Meteen naar de inhoud

Werken bij De Bijlesgroep: onze missie

Ben jij op zoek naar een leuke en uitdagende baan in het onderwijs? Wil jij je passie voor een vak delen met leerlingen die extra hulp kunnen gebruiken? En wil je deel uitmaken van een jong en enthousiast team dat een verschil maakt in het leven van scholieren? Dan is werken bij De Bijlesgroep iets voor jou!

De Bijlesgroep is een bijlesinstituut dat bijles, huiswerkbegeleiding en trainingen aanbiedt aan leerlingen van de basisschool en de middelbare school. We hebben twee vestigingen in Haarlem en een vestiging in Alkmaar, maar we geven ook online en aan huis les. We zijn altijd op zoek naar nieuwe docenten die ons team willen versterken.

Op deze pagina lees je meer over waarom doen we wat we doen, hoe we dat doen en wat ons anders maakt dan andere bijlesinstituten. Lees snel verder en ontdek of werken bij De Bijlesgroep iets voor jou is!

Waarom doen we wat we doen?

De Bijlesgroep is ontstaan uit een persoonlijke ervaring van onze oprichters, David en Tomas. Zij zagen dat veel scholieren een achterstand opliepen door de coronacrisis, en dat er behoefte was aan goede, betaalbare en persoonlijke begeleiding. Ze besloten om hun kennis en kunde in te zetten om deze scholieren te helpen, en zo werd De Bijlesgroep geboren.

Onze missie is om iedere leerling die hulp nodig heeft te ondersteunen op een manier die bij hem of haar past. We geloven dat iedere leerling uniek is, en dat er geen standaardoplossing bestaat voor alle leerproblemen. Daarom bieden we begeleiding op maat, waarbij we rekening houden met de leerstijl, het niveau, de motivatie en de doelen van de leerling.

We willen niet alleen de symptomen bestrijden, maar ook de oorzaken aanpakken. We willen leerlingen niet alleen helpen met hun huiswerk of toetsen, maar ook met hun zelfvertrouwen, studievaardigheden en plezier in leren. We willen leerlingen niet alleen laten slagen voor hun examens, maar ook voorbereiden op hun toekomst.

Wolf
Niels
"Samen werken aan succes - Kom bij De Bijlesgroep en groei met ons mee"
Olivier
David
"Groeimogelijkheden bij De Bijlesgroep - Ontwikkel je carrière in een stimulerende omgeving"
Thijs
"Talent gezocht - Sluit je aan bij De Bijlesgroep en maak het verschil"
Marijn
"Dynamische werkomgeving - Vacatures bij De Bijlesgroep voor gedreven professionals"
Quinten
Charlotte
Abel

Hoe doen we wat we doen?

De Bijlesgroep werkt met een team van ervaren, gedreven en getalenteerde bijlesdocenten, begeleiders en trainers die allemaal een passie hebben voor hun vak en voor het onderwijs. Onze docenten zijn scholieren, studenten of afgestudeerden van verschillende opleidingen, waardoor we een breed scala aan vakken kunnen aanbieden. Onze docenten worden zorgvuldig geselecteerd op basis van hun kennis, didactische vaardigheden en persoonlijkheid.

We bieden verschillende vormen van begeleiding aan:

 • Bijles: een-op-een begeleiding bij een specifiek vak of onderwerp, waarbij de docent de leerling helpt met uitleggen, oefenen en overhoren. De bijles kan plaatsvinden bij de leerling thuis, online of op een van onze vestigingen.
 • Huiswerkbegeleiding: individuele begeleiding waarbij de leerling geholpen wordt met plannen, organiseren, leren leren en het maken en controleren van het huiswerk. De huiswerkbegeleiding vindt plaats op een van onze vestigingen, waar de leerling een eigen werkplek heeft zonder afleiding.
 • Trainingen: intensieve begeleiding gericht op een specifiek doel of moment, zoals een examentraining of een CITO-training. De trainingen worden gegeven in kleine groepjes op een van onze vestigingen of online.

We werken met een persoonlijk plan van aanpak voor elke leerling, waarin we samen met de leerling (en eventueel de ouders) de hulpvraag, de doelen en de evaluatiemomenten vaststellen. We houden de voortgang bij in ons eigen leerlingvolgsysteem, waar de leerling, de ouders en de docenten toegang toe hebben. We geven regelmatig feedback en rapportages aan de leerling en de ouders, en we staan altijd open voor vragen en suggesties.

Wat maakt ons anders dan andere bijlesinstituten?

De Bijlesgroep onderscheidt zich van andere bijlesinstituten op een aantal punten:

 • Persoonlijk: we kennen al onze leerlingen en docenten bij naam, en we hebben een persoonlijke band met hen. We zijn betrokken, toegankelijk en flexibel. We luisteren naar de wensen en behoeften van de leerling, en we passen ons aan aan zijn of haar situatie.
 • Betaalbaar: we hanteren eerlijke en transparante tarieven, die niet in verhouding staan met de hoge kwaliteit van onze begeleiding. We hebben geen dure kantoorkosten of overheadkosten, waardoor we de prijs laag kunnen houden. We bieden ook verschillende pakketten en kortingen aan, zodat er voor elk budget een passende optie is.
 • Creatief: we zijn altijd op zoek naar nieuwe en innovatieve manieren om onze begeleiding te verbeteren en te vernieuwen. We maken gebruik van moderne technologieën, zoals online lessen, digitale oefentoetsen en interactieve leermiddelen. We durven buiten de gebaande paden te denken, en we staan open voor nieuwe ideeën en experimenten.

Ben jij onze nieuwe collega?

Ben je enthousiast geworden over onze missie, en wil je graag werken bij De Bijlesgroep? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren! We zijn altijd op zoek naar nieuwe docenten die ons team willen versterken. Je kunt je aanmelden via onze website, waar je ook meer informatie vindt over de vacatures, de voorwaarden en de sollicitatieprocedure.

Werken bij De Bijlesgroep betekent:

 • Een leuke en uitdagende baan in het onderwijs
 • Een goed salaris
 • Mogelijkheid om je eigen uren te plannen
 • Een jong en enthousiast team
 • Een kans om jezelf te ontwikkelen
 • Een verschil maken in het leven van scholieren

Waar wacht je nog op? Meld je snel aan en word onderdeel van De Bijlesgroep!