Meteen naar de inhoud

Waarom bijles geven betekenisvol is voor jezelf en anderen

Ben je op zoek naar een flexibele bijbaan? Overweeg dan om aan de slag te gaan als bijlesdocent. Geen saaie taken, betekenisloos werk en lange shifts: als bijlesleraar maak je een directe impact op leerlingen van jong tot oud. In deze blog vertellen we je waarom bijles geven betekenisvol is voor jezelf en anderen.

Een directe impact

Als bijlesdocent maak je een directe impact op de leerlingen die je helpt. Anders dan bij veel andere bijbanen, heb je zicht op de positieve invloed van jouw werkzaamheden. Dankzij jouw inzet boeken leerlingen opnieuw vooruitgang op school. 

Persoonlijke voldoening

De impact die je op anderen hebt geeft voldoening. Jij maakt een verschil: door jouw hulp halen leerlingen opnieuw voldoendes op school. Je ervaart de waardering die de leerlingen en ouders voor je hebben: ze vertrouwen je op jouw kennis! 

Verbinding

Bijles geven geeft je de kans om een persoonlijke band op te bouwen met je leerlingen. Je leert hun sterke punten en valkuilen kennen en helpt ze deze persoonlijke uitdagingen te overkomen. Dit aspect maakt bijles geven 100% de moeite waard.

Zelfontwikkeling

Bijles geven maakt niet alleen impact op leerlingen, maar ook op jou zelf! Tijdens je werk als bijlesdocent ontwikkel je een tal van vaardigheden waar je de rest van je leven profijt van zult hebben. Zo ontwikkel je je planvaardigheden en zelfstandigheid; je plant namelijk zelf je eigen werk in. Daarnaast versterk je jouw geduld en empathie naar anderen toe. Tot slot verbeter je ook jouw vakinhoudelijke kennis. 

Ontwikkel jezelf!

Zoals je hebt kunnen lezen is bijles geven niet alleen een manier om anderen te helpen, maar ook een kans om jezelf te ontwikkelen. Als Bijlesleraar bij de Bijlesgroep werk je zo vaak als je zelf wilt, op de tijden die jou het beste uitkomen. Wil jij onderzoeken of deze baan bij jou past? Neem vandaag nog contact met ons op! Wij vertellen je graag wat je voor ons kunt betekenen.